- Heile Nes i dugnad
Vaffelbua er på plass slik den har vært i 50 år. Redaktøren på prøvesmaking hos Ingvild Sevre Erntzen og Hildegunn Fossen Mikkelplass.

- Heile Nes i dugnad

Det var en stolt ordfører Tore Haraldset som åpna Hallingmarken nr 50 torsdag ettermiddag.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 06.07.2018 00:24
Sist oppdatert : 06.07.2018 02:42

- Tror at Nes må være den beste ikke bare i Hallingdal men i heile Norge på dugnad, mente ordføreren. Og det er to frivillige lag som står bak Marken. Nesbyen Idrettslag og Nesbyen Røde Kors Hjelpekorpset. - Ingen reiser på ferie under Hallingmarken fortsatte Haraldset som sjøl har vært tilstede 49 ganger. Han starta som tomgods plukker. Stod tidlig opp og plukka flasker til panting. Ordføreren hadde regna seg fram til at med dagens pante- og kroneverdi kunne beløpet komme opp i 10.000 kroner. 

Gaver til jubilanten
Sprebank 1 Hallingdal Valdres og Skue Sparebank stilte med gaver. 50.000 kroner fra hver av bankene. En tusenlapp for hvert av leveårene.  Skue Sparebank har også stand. Gavene ble tatt godt i mot av styreleder Jan Olsen, og kommer godt med. - Stas å bli satt pris på.

Underholdning, marketsplass og tivoli i fire dager til ende.
Hallingmarken stiller også i år med kjente artister. Lett oppvarming i kveld med Atle Pettersen med band. Fredag er viet ungdommen med bl.a Katastrofe. Lørdagen er spesiell for oss med litt flere år på baken. DDE og Boney m/Liz Mitchell som har sin eneste utekonsert her i 2018. Søndag er tradisjonen tro barnas dag. Da kommer gjengen fra Vennebyen. Hele programmet finner du her Hallingmarken

Sjølsagt er det handel. Nær sagt det meste fra traktor til lakris. Muligheter til smake, eller skaffe seg det nyeste av det nye. Ustekveikja og Bruse har f. eks benytta anledninga til å presentere Hitch smarthusløsning. Her styrer du det meste i heimen med telefonen.

Og så tivoli. Det er vel ingen som har vokst opp i Hallingdal, og som ikke har et forhold til tivoliet på Marken. Var sjølve Hallingmarken det i barneåra. I år er Bergstrøm tilbake med sine karuseller, radiobiler og lotterier.

 

Nesbyen varmest i dag.
Ingen tvil om at det blir varmt. Nesbyen har vært varmest i landet i dag med sine 32,5 grader. Men det er mye å leske og avkjøle seg med. Alt fra lokalprodusert øl til kaffi. Og vaffelbua er på plass slik den har vært i 50 år. De tre siste åra drevet av den yngre garde i idrettslaget - på dugnad. Slik alle de andre er; pølsebua, potetkiosken, ølteltet.....I vaffelbua har de 100 liter med røre klar. Dette pleier å holde til utpå lørdagen, og de lager mer enn gjerne mer røre. - Inntekta går jo til arbeidet blant barn og unge så vi ønsker å selge mest mulig, sier de i bua. Oppskrifta til vaffelrøra er sjølsagt en stor hemmelighet, men redaktøren har prøvesmakt!! Dommen får du i Fredagsmagasinet med mye annet Markenstoff.

Gratulerer med 50 års jubileumet !


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS