Knallstart for Evjen i Höljes

Knallstart for Evjen i Höljes

Sondre Evjen er klar for årets store folkefest; den svenske VM-runden i rallycross i Höljes. Og målet er å vinne RX2, og han startet helgen med å vinne sitt første kvalifiseringsheat.
Sport
Publisert : 30.06.2018 00:00
Sist oppdatert : 30.06.2018 01:21

Sondre Evjen har hatt en god sesong så langt i år, og ligger på en andreplass sammenlagt, kun ni poeng bak Oliver Eriksson. Nå går han for seier i Sverige.

-Jeg lengter jo etter den første seieren etter mange gode plasseringer på pallen i år. Dette løpet er også et høydepunkt. Banen er fantastisk, det er titusener av tilskuere og værmeldingen ser helt fantastisk ut. Det kan ikke bli bedre.

Løpet i Höljes kalles «The Magic Weekend» på grunn av alle tilskuerne som kommer for å feste og ha det moro i mange dager. Mange av tilskuerne kommer også fra Norge, og kan følge Sondre Evjen og de andre nordmennene i RX2 i tillegg til Petter Solberg, Andreas Bakkerud og de andre i Supercars.

-Jeg skal i hvert fall gi publikum valuta for pengene. Jeg kjørte fort i Höljes i fjor, jeg vet jeg har en bra bil og mitt team JC Racetecnik gjør en meget god jobb. Alt ligger til rette for et godt resultat, men i rallycross kan alt skje, forklarer sjåføren fra NMK Gol.

Forrige helg kjørte Evjen en runde i det nordiske mesterskapet på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien. Det gikk veldig bra helt frem til semfinalen.

-Ja, farten var bra på Grenland og alt lå til rette for et kjemperesultat. Men i semien ble jeg litt for ivrig, og havnet utenfor banen.

Da gikk det bedre tidligere i vår, hvor det nordiske mesterskapet besøkte nettopp Höljes.

-Jeg kjørte inn til en fjerdeplass på denne banen i vår, men kjempet faktisk om seier helt til en liten smell på bakhjulet ødela seiersmulighetene. Men det var uansett en bra oppvarming til helgen løp, som tross alt er det viktigste.

Helgens løp sendes på NRK1 søndag klokken 14.00. Det blir også live-sendinger på den offisielle Facebooksiden til FIA World Rallycross Championship.

(Pressemelding)


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS