Klart for stjernegalleri i Hol gamle kyrkje
Hol gamle kyrkje. Foto: Rita Stavn

Klart for stjernegalleri i Hol gamle kyrkje

Sommarkonsertane i ærverdige HOl gamle kyrkje er etterkvart ein tradisjon mange ser fram til med forventingar og no er programmet for sommaren 2018 klart. Gled deg!
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 15.05.2018 13:49
Sist oppdatert : 15.05.2018 14:18

Det heile startar tirsdag 3.juli -   Flamencosongar Hilde Karlsen og gitarist Poul Jacek Knudsen

Nord- Europas beste flamencosangere er bosatt på Geilo. Hilde Karlsen har bodd 20 år i utlandet og er utdannet fra det ypperste flamenco akademi i Sevilla og har siden medvirket i store produksjoner blant annet på det kongelige teater i København. Hilde er en av få ikke spanske sangere som har sunget konserter i Spania og samarbeidet med store spanske flamenco kunstnere. Hilde driver på Geilo sammen med sin kjæreste med naturopplevelser for hele familien, Vinternatt. Med seg har hun gitarist Poul Jacek Knudsen som har utgitt plater med egne komposisjoner med gruppen Flamenco Passion og ble nominert til Danish Music Award i kategorien Årets World Track i 2011.

Tirsdag 10.juli - Erlend Apneseth og Hans Hulbækmo

Erlend Apneseth er ein musikar og komponist frå Jølster, busett i Ål. Han spelar hardingfele, og har forutan folkemusikken fordjupa seg i improvisasjon og alternative klang - og pizzicatoteknikkar. Han har skrive musikk for film, teater, dansegrupper og musikalske konstellasjonar i fleire sjangrar. Alle hans tre siste utgjevingar har blitt nominert til Spellemannprisen, og særleg hans to plater med Erlend Apneseth trio har vakt mykje merksemd, også internasjonalt i musikkmagasin som BBC music magazine og MOJO.

Hans Hulbækmo har vokst opp i ein folkemusikkfamilie, men fann jazzen i ung alder og er blitt ein av dei mest brukte og innflytelsesrike unge trommeslagane i landet. Han spelar fast i band som Moskus, Atomic og Broen, og medverkar i ei lang rekkje prosjekt og utgivelsar i fleire sjangrar - mellom anna i Ola Kvernbergs "Steamdome", i duo med Anders Røine og fleire bestillingsverk med Trondheim Jazzorkester.

Musikarane deler ein særeigen evne til å være sjangeroverskridande uten å miste fotfestet. Dei har begge motteke Grappas debutantpris og har tidlegare spelt saman i fleire prosjekt, som Erlend Skomsvolls bestillingsverk til Vossajazz i 2015 og Apneseth sitt Spellemann-nominerte prosjekt "Nattsongar". Som duo møtast dei i skjæringspunktet mellom folkemusikk og improvisert musikk.

 

Tirsdag 17.juli – Sondre Lerche

Det er en stor glede å kunne ønske Sondre Lerche tilbake på årets Sommarkveld. Han var her i fjor og ville gjerne komme tilbake – og det ville vi òg! Lerche er låtskriver, sangtekstforfatter filmkomponist, gitarist, sanger og popartist, født i Bergen 1982. Han gjorde seg bemerket lokalt som 13 åring da han opptrådte jevnlig på byens toneangivende musikklubber med bandet Side Effects og solo med eget materiale.

Debutalbumet ble utgitt høsten 2001 i kjølvannet av en rekke kritikerroste EP’er og massiv radiospilling. Albumet ble raskt utgitt i store deler av Europa og Asia og slik begynte utenlandsdelen av Lerches allerede omfattende karriere. Platen var en umiddelbar salgs-, og kritikersuksess og Lerche mottok to Spellemann-nominasjoner og vant trofeet for Årets Nykommer. I 2012 var Lerche å se som mentor på TV2 programmet The Voice, og ga senere ut konsertplaten Bootlegs, hovedsaklig tatt opp i Bergen. Han har også i den senere tid samarbeidet med Lars Vaular og Real Ones.

Tirsdag 24.juli – Anne Vada og Kjetil Bjerkstrand

Anne Vada er vokalist, tekstforfatter og komponist. Gjennom sin klare, varme og særpregede stemme og           store musikalske spennvidde har Anne gledet publikum i en årrekke. Hun har bl.a. samarbeidet med ulike musikere som Iver Kleive, Sigmund Groven, Ronni Le Tekrø, Rolf Løvland, Alexander Rybak og Frode Fjellheim.

Kontraster er stikkordet for de forskjellige konsertkonseptene hun lager.

Hun har gitt ut 10 kritikerroste soloalbum der musikken spenner fra viser og pop, salmer, via folkemusikk, juletoner til crossovergenre. I 1993 fikk hun Spellemannsprisen for beste barne-cd. Hun har hatt en rekke konserter og events i inn-og utland og hatt hovedrollen i to musikaler. Kjetil Bjerkestrand er utdannet organist, komponist, arrangør og plateprodusent. Han føler seg hjemme i mange genre; Folketoner, pop, salmer eller filmmusikk, og har bl.a. samarbeidet med Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Sigmund Groven, Sissel Kyrkjebø og a-ha, og selv gitt ut flere CDer.

Konserten i Hol gamle kyrkje er en stemningsfull reise i salmer, religiøse folketoner, og andre sakrale sanger i norsk,  engelsk og latinsk språkdrakt. Eget materiale vil også bli presentert. En meditativ time for deg som ønsker en sanselig opplevelse i musikk og ord åpen til ettertanke. Velkommen!

Tirsdag 31.juli – Kari Rueslåtten

Kari Rueslåtten er kjent for sin enestående vokal, og har utviklet et unikt melankolsk uttrykk. Konsertene med Kari Rueslåtten har en helt egen nerve. Kontrasten mellom den vakre,klokkeklare stemmen og det stemningsfylte lydlandskapet hun beveger seg i, gjør konsertopplevelsen til noe utenom det vanlige. Hun skriver låtene sine selv, og hun søker mot å lage en stemming der lytteren lytter like mye til sine egne tanker som til musikken, som hun sier.

Med sin særegne stemme med røtter både i folkemusikken, metal og klassisk sang, har Kari Rueslåtten utviklet sitt eget spesielle musikalske uttrykk innenfor alternativ folk-pop. Hun har den siste tida samarbeidet med artister som Tuomas Holopainen fra Nightwish og vår egen Åge Aleksandersen."Et enestående comeback” var Dagbladets vurdering da hun kom tilbake til musikkscenen i 2013 etter noen års pause. Siden det har hun vært svært produktiv, med flere kritikerroste utgivelser.

Kari har turnert både i inn- og utland med sine låter. Med sterke røtter i Hallingdal og i Hol der hennes far vokste opp, ser Rueslåtten veldig fram til å holde konsert i Gamlekyrkja i Hol tirsdag 31. juli.

Velkommen til konsert!

Billettsalg

Det er enkelt å kjøpe billetter til Sommarkveld i gamlekyrkja på www.hallingbillett.no Følg billettlenkene fra vår programside. Det er også salg i døren en time før konsertstart.

PS. Hol gamle kyrkje er liten, så ved enkelte av årets konserter er det lurt i bestille billetter i god tid!

Etter konsertene blir det som vanlig servert kaker, kaffe og saft på kirkebakken.

Velkommen til intime møter med stor musikk!


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS