Røykvarslerdagen 1. desember - batteribyttedagen!
Røykvarsleren redder liv

Røykvarslerdagen 1. desember - batteribyttedagen!

I Hol vil brannvesenet informere om brannvern, og dele ut batterier på Hagafoss og i Geilo sentrum.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 30.11.2017 20:15
Sist oppdatert : 30.11.2017 20:33

I desember i fjor døde det åtte nordmenn i brann. Det vil si at det omkom en person hver fjerde dag. Benytt Røykvarslerdagen 1. desember til å bytte batteri og teste røykvarslerne dine.

I perioden 2000 og fram til i dag har det vært 3 564 bygningsbranner i Buskerud. Det har omkommet 74 personer i brann i samme periode. To personer har så langt i år omkommet i brann i fylket.

- Halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger som ikke har fungerende røykvarslere. Når en brann oppstår har du kun få minutter på deg til å komme deg ut av huset, sier Kolbjørn Bakken, Branninspektør i Hol kommune.

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

- Du bør koble røykvarslerne sammen, slik at alle varslerne piper samtidig ved brann. Dette kan gi deg verdifull tid til å evakuere og være med på å redde deg og din familie, sier Bakken.

Røykvarslere bør testes jevnlig og når du har vært bortreist over lengre tid. Det er også en fordel å støvsuge den jevnlig. Det øker varslerens levetid.

- Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å bytte batteri 1. desember, som er Røykvarslerdagen, sier Håkon Myro Gjensidig Hallingdal.

Røykvarslerdagen er et samarbeid mellom DSB, Norsk brannvernforening, Gjensidige, det lokale elektrisitetstilsyn og brann- og feiervesenet.

Lokale arrangementer
Hol brannvesen blir å treffe på Kiwi Hagafoss og i Geilo sentrum 1. desember mellom klokken 15:00 og 17:00. Her vil vi informere om brannsikkerhet, muligheten til å teste ut kunnskapene sine i en quiz og dele ut batterier til røykvarsleren.

På www.roykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.

(Pressemelding)


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS