Stor Hallingdelegasjon til Grûne Woche
Foto frå fylkesmannens nettside

Stor Hallingdelegasjon til Grûne Woche

Ei av verdas største matmesser vil i år har sterkt innslag frå Hallingdal og Numedal
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 13.11.2017 08:52
Sist oppdatert : 13.11.2017 08:57

Henta frå fylkesmannen sine nettsider: 

Hallingdal lokalmatsenter, Nordre Bergan gård, Bardøla Høyfjellshotell og Visit Geilo reiser til Grüne Woche i Berlin. Der de skal være en del av den norske standen på messa i Berlin fra 19. til 28 januar 2018. Grüne Woche er verdens største mat og reiselivsmesse.

Mat- og drikkeprodusenter fra hele verden bruker messen som en salgs- og markedsføringsarena. Messa er også en betydningsfull internasjonal landbrukspolitisk møteplass. Else Horge Asplin, Jan-Petter Røisgaard, Terje Siomonsen og Pål K. Medhus får en unik mulighet til å markedsføre sine virksomheter internasjonalt. Buskerud sine fire utvalgte bedrifter skal være en del av den norske standen og samarbeider med bedriftene i Fjellregionen. De skal gi de besøkende gode mat- og reiselivsopplevelser.

De fire bedriftene gjør en flott jobb med å presentere seg selv og sine virksomheter i Fjellregionen-samarbeidet og mot det tyske markedet. De fremstår som representative og verdige deltagere for en rasktvoksende næring med gode internasjonale og lokale muligheter. Det er med stolthet vi valgte ut de fire deltakerne fra Buskerud til dette internasjonale oppdraget. Fylkesmannen i Buskerud deltar aktivt i koordineringen av den lokale deltagelsen, mens det er Landbruks- og matdepartementet som står bak den norske satsingen i nært samarbeid med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin.

Hallingdal lokalmatsenter med bonde og gründer Else Horge Asplin reiser i år til Grüne Woche. Hun tar med seg kjekjøtt og kjepølser som er produsert høyt oppe i dalsiden på gården Nordre Espeset i Nesbyen. På gården er det bygget opp et videreforedlingsanlegg. Der foredles kjøtt av lam, sau, elg, hjort rådyr, reinsdyr, samt andre dyreslag som kjøpes direkte fra lokale bønder.

Nordre Bergan gård, med salgs og markedsansvarlig i Matopplevelser i Numedal Jan-Petter Røisgaard i spissen, tar med seg spelsauburgere til Fjellnorge sin stand i Berlin. På Nordre Bergan har lammene en god oppvekst og sommeren tilbringer de på de rike fjellbeitene i Rollagsfjellene. Av det gode kjøttet lages det blant annet burgere som nå skal testes i det tyske markedet.

Bardøla Høyfjellshotell blir representert med kokk og driftsdirektør Terje Siomonsen. På hotellets kjøkken ivaretar de flinke kokkene det norske – med særlig vekt på lokal kokekunst, samtidig som de lar oss bli inspirert av fremmede matkulturer. Med sin beliggenhet på Geilo er fjellet med dets unike smaker og råvarer til stor inspirasjon. Terje gleder seg til å presentere smaken av fjell på Grüne Woche.

Visit Geilo sender sjølvasete turistsjefen Pål K. Medhus til Berlin. På den norske standen vil Geilo og Hallingdal være en del av den norske reisekaféen og bli presentert som en unik destinasjon midt i Fjell Norge. Attraksjoner, aktiviteter, arrangement og friluftsliv både sommer og vinter skal lokke reiselystene tyskere til Hallingdal.

I tillegg til Hallingdal lokalmatsenter, Nordre Bergan gård, Bardøla Høyfjellshotell og Visit Geilo som reiser til Berlin, skal produkter fra Hemsedal Flatbrødbakeri, Herlig og Hardangervidda rakfisk benyttes på Fjellregions stand.

Vi ønsker alle deltagerne lykke til med forberedelsene til Grüne Woche i Berlin i januar 2018!

 

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS