Vestlia resort mot nye høgder
Direktør Roger Espeli framfor den nye fløyen som opnar til jul.

Vestlia resort mot nye høgder

Det går så det susar på Vestlia resort . ny omsetningsrekord er like om hjørnet
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 28.06.2017 15:54
Sist oppdatert : 28.06.2017 16:03

Det er vekst i både konferansemarkedet og turistmarkedet på Geilo. Vestlia Resort satte omsetningsrekord i 2016 (94 millioner), og går mot et nytt rekordår i 2017 med over 100 millioner kroner i omsetning. Nå satses det videre, og arbeidet er i full gang med å bygge en helt ny seksetasjes fløy på Vestlia. Utvidet restaurant, flere fasiliteter og 64 nye rom vil stå klare til jul.

 

(Geilo, 28. juni 2017). Vestlia har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene. I januar i år var omsetningen 66 prosent høyere enn året før, men nå opplever de også vekst i sommerhalvåret. I mai - som tradisjonelt er den svakeste måneden – opplevde Vestlia en dobling i omsetningen sammenlignet med fjoråret. Omsetningsveksten for årets fem første måneder er på hele 25,7 % fra samme periode i fjor.

 

Konferanser og asiatiske turister

- Vi ser betydelig vekst i konferansemarkedet. Dette markedet har vært nesten dødt på fjellet siden 2008, men nå har «alle» vært på Gardermoen og vil oppleve noe annet. Vi tilbyr helt andre opplevelser og en helt annen luft enn på de storbynære hotellene, sier administrerende direktør, Roger Espeli.

 

Turistmarkedet vokser også kraftig - både vinter og sommer. I mai og juni er det særlig asiatiske turister som fyller opp sengene midt i uka.

 

- Turister fra India, Kina, Japan og Malaysia på vei til Vestlandet stopper og overnatter her. Vi har jobbet mot turoperatørene i flere år og det gir nå effekt. Turistene vil ha fjord og fjell, og da blir Geilo et naturlig stoppested mellom øst og vest. Årets sommertrafikk forventes også å øke med 10-20 prosent fra i fjor. Det er ikke bare bussturistene, men også konferanser, events og familier som vil oppleve en smak av fjellet som vil bidra til veksten, sier Espeli.

 

Investerer mer og bygger mer

Vestlia og investor Pål R. Gundersen smir mens jernet er varmt og i disse dager reises et nytt seks etasjer bygg med en grunnflate på 700 kvadratmeter i tilknytning til Vestlia. Det gir 64 nye rom og øker den totale kapasiteten på Vestlia med 40 prosent. Tilbygget vil også utvide dagens restaurantareal. Investeringskostnaden er i størrelsesorden 120 millioner kroner.

 

– Vi er offensive og mener trenden er ganske klar både i konferanse- og turistmarkedet: Fjellet er attraktivt hele året. Satsningen vi har gjort mot turoperatører og næringslivet når det gjelder konferanser har gitt gode resultater, og vil fortsette å gi gode resultater fremover, sier Espeli.

 

– I tillegg ser vi at Riksvei 7 skal satses på. Veipakke Hallingdal og Ringeriksbanen kommer. Dette øker investeringsviljen her på Geilo. Nyinvesteringer gjør markedet mer nysgjerrig og forsterker den trenden vi ser, avslutter Espeli.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS