Ny attraksjon på Geilo
Komiker Ørjan Burøe på jomfrutur i Nordens lengste Zipline på Geilo

Ny attraksjon på Geilo

Nordens lengste zipline på 1100 meter med en høgdeforskjell på 260 meter og toppfart opp mot 80 km/t.....
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 27.06.2017 00:13
Sist oppdatert : 27.06.2017 00:40

I helgen åpnet Nordens lengste Zipline på Geilo. Den 1100 meter lange zipline-traseen med en høydeforskjell på 260 meter fra topp til bunn går parallelt med stolheisen i Vestlia. Med en toppfart opp mot 80 kilometer i timen har Geilo sommerpark fått en ny attraksjon som skal lokke tusenvis av fartsglade turister til høyfjellet.

Komiker Ørjan Burøe og Pål K. Medhus tok jomfruturen i helga. (Video laga av Mustasch, Geilo)

Byggearbeidet med den nye Ziplinen på Geilo startet i oktober 2016. Prosjektet har kostet ca 5 millioner kroner.

–Nedfarten gir garantert besøkende et adrenalin-kick og et heftig sug i magen. Med en toppfart opp mot 80 kilometer i timen i det bratteste partiet kan hele turen være unnagjort på ca 2 minutter. Det gjelder å holde øynene åpne for de som vil nyte den spektakulære utsikten til Geilo og Hallingskarvet Nasjonalpark under nedfarten, sier markedssjef Elisabeth Tellefsen i Geilo Holiday.

– Attraksjonen blir garantert også et spektakulært skue for både fjellvandrere og skiturister om vinteren, siden Zipline-traseen går parallelt med stolheisen i Vestlia skisenter, sier Tellefsen.

Dette er Norges første ekstreme zipline med Martello Teleferiche sitt patenterte system for bruk av «mellom mast». Nedfarten starter på bakkenivå i en relativt flat kurve, og endrer fallgrad etter 80 meter i en 17,5 meter høy mellom-mast. Hele traseen går mellom stolheis og T-krok i alpinanlegget på Vestlia. Ziplinen er konstruert for å kjøre i sittende stilling og man kan både kjøre alene eller i tospann. Ziplinen har et innbygd bremsesystem som gir brukerne en «myk landing» i avslutningsfasen.

Innvielsen av det spektakulære anlegget fant sted i dag med turistsjef Pål. K. Medhus på Geilo og den kjente komikeren Ørjan Burøe, opprinnelig Geilogutt.

– Zipline-anlegget gir høyfjellsopplevelsene en ny dimensjon og vil gi positive ringvirkninger for hele reiselivsnæringen i kommunen. Å kombinere Nord Europas heftigste adrenalin-kick med et fantastisk skue over Geilo nasjonalparklandsby, Hallingskarvet og nasjonalparken vil gi Geilo og kommunen et nytt løft som helårsdestinasjon, sier en entusiastisk Medhus.

– Jeg gleder meg stort til ilddåpen av det nye anlegget. Jeg lever et hektisk og fartsfylt liv. En luftig zipline-tur og et heftig adrenalin-kick i den norske fjellheimen passer jo som hånd i hanske for min livsstil, sier en lattermild Burøe.

Geilo Holiday har store forventninger til anlegget og har satt et ambisiøst mål om 10.000 besøkende fra inn- og utlandet per år. Allerede nå er det mulig å forhåndsbooke billett på Geilo Holiday sine nettsider.

Attraksjonen vil være tilgjengelig hele året så lenge stolheisen er i drift, mens åpningstidene kan variere noe etter årstiden. Åpningstiden i sommerhalvåret vil være fra kl. 10:00-17:00. Billettpris er 550 kroner per person.

Anlegget har kapasitet til ca 30 turer i timen. Nedre og øvre vektgrense er henholdsvis 40 kg og 140 kg.

(Pressemelding)


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS