Elektronisk binding lansert av Swix
Rottefella elektroniske binding. Foto: Swix

Elektronisk binding lansert av Swix

No skal bindingen på skia kunne flyttast til best mogleg posisjon ved hjelp av små motorar og ein knapp på skistaven.
Sport
Knut Medhus
Publisert : 30.03.2017 13:50
Sist oppdatert : 30.03.2017 14:45

Vi nordmenn fortsetter å ta ledelsen i skisporet. Denne gangen gjennom en helt ny elektronisk skibinding som kan endre posisjon i fart – og styres via en fjernkontroll på staven. Konseptet er tatt fram av Rottefella i samarbeid med Semcon Devotek på Kongsberg. Det ferdige produktet blir introdusert i løpet av 2018.

Alle skiløpere ønsker seg best mulig feste oppover og best mulig glid nedover. I denne sammenhengen har plasseringen av bindingen stor innvirkning. Det kan justeres idag, men bare når skiløperen tar av seg skiene. Dette ga Rottefella ideen om å utvikle en elektronisk binding som kan justeres fremover for godt feste og bakover for god glid.

For å realisere konseptet har Semcon Devotek bidratt både med lang erfaring og god kompetanse innen produktutvikling og innovasjon.

- Bindingen gjør eliteløperen mer effektiv i sporet, men øker også skigleden til den vanlige mosjonisten som da har bedre kontroll over feste og glid. Som skiløper og teknolog har dette vært et drømmeprosjekt, sier Odd Øystein Ra, prosjektleder hos Semcon Devotek.

Den tekniske løsningen består av små motorer som styres via Bluetooth fra en fjernkontroll på staven. Bindingen kan justeres opp til 50 mm.

-Vår lange erfaring med produktutvikling innen langrenn og skibindinger kombinert med Semcon Devotek`s brede kompetanse innen produktutvikling har gjort det mulig for oss å ta frem et banebrytende nytt produkt, sier Øyvar Svendsen, R&D manager hos Rottefella.

I prossessen frem til ferdig produkt samarbeider Rottefella med Norautron for lokal produksjon. Den nye bindingen blir introdusert på markedet i 2018.

(Eller kom 1. april eit par dagar for tidleg for Swix i år? Vår merknad.....)


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS