Singelen «Himmelblå» slippes på strømmetjenester til helga

Singelen «Himmelblå» slippes på strømmetjenester til helga

Plata «Finn-Tore og dei fantastiske fuglane» er et resultat av samarbeidet mellom Finn-Tore Lindahl og Knut Aalton. Plateslipp 7. april!
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 01.03.2017 20:55
Sist oppdatert : 01.03.2017 21:15

Finn-Tore Lindahl og Knut Aalton begynte å skrive låter sammen på Midten av 90 tallet. Det resulterte i gruppa «Rakafisklaget» som ga ut to plater, «Ska re væra ein smak» og «Redd Høggørm». Gruppa ble mye spilt på radio og låtene «Redd Høggørm» og «Krubbebitar» lå begge lenge på den lokale «Buskerudtoppen» på NRK Buskerud. Gruppa var også med i Tv programmet «Bølgeblikk» på nrk2.

Etter hvert utviklet Finn Tore figuren «Høggørm Kåre» Dermed ble bandet «Høggørm Kåre & Hillman Hunters» startet i 2008. Bandet laget i 2009 albumet «Fysste plata». Den ble godt mottatt på radio, «koffør stå upp» ble spilt mange ganger på NRK Buskerud og lokalradioer. Programmet «Bluesasylet» på P2 spilte også låter fra dette albumet. Det resulterte i mange fine spillejobber og i tillegg ble noen av låtene brukt som filmmusikk i spillefilmen «De umoralske»

Bandet bestemte seg i 2014 for å lage en oppfølgerplate. Denne gangen skulle karakteren «Høggørm Kåre» få en litt mindre rolle i bandet. Derfor endret de navn til «Finn Tore og dei fantastiske fuglane». Bandet gikk i studio hos Tor Magne Hallibakken, kjent «lyddoktor» fra Nesbyen. Innspillingen av bandet og vokal ble gjort på den måten at alle musikerne står sammen i studio for å få den rette live-følelsen.  Perkusjon og blås ble lagt på senere. Alt materiale er selvlaget med tekst av Finn Tore Lindahl og musikk av Knut Aalton.

Finn Tore ble alvorlig syk etter at innspillingen var ferdig og han gikk bort i mars 2016. Han opplevde å høre låtene ferdig men skulle ikke få oppleve at plata blir utgitt.

Med støtte fra hans familie besluttet bandet å få ferdig plata og den er nå klar. Tittelen på plata blir «Finn Tore og dei fantastiske fuglane» Plata inneholder de 13 låtene som ble innspilt i 2014 og en låt som ble innspilt høsten 2016. Dette er låta «Fugl» som Finn Tore var spesielt fornøyd og glad i. Vokal på den ble gjort av bandets egen Geir Hovden og er en hyllest fra bandet til Finn Tore.

Plata blir utgitt på cd og Lp 7. april og gjort tilgjengelig på diverse strømmetjenester i løpet av våren.

Første smakebit på plata er singelen «Himmelblå» som blir sluppet nå i februar.

«Finn Tore og dei fantastiske fuglane» består av:
Vokal/ tekst    -                        Finn Tore Lindahl
Gitar/melodimaker     -            Knut Aalton
Hammond B-3, div tangenter,
Kor og vokal på «Fugl»        - Geir Hovden
Bass    -                                  Bjørn Wiggo Engen
Trommer    -                            Hans Petter Modalen

 

I tillegg medvirker disse musikerne på plata:

Trompet/blåsearr.     –Thor Olav Fjellhøi
Saxofon                    -Joseph Anguyal
Perkusjon                 - Espen Bergo
Kor                           - Målfrid Breivik
Munnspill                  - Knut Langslet

(Pressemelding)

! Coveret til plata som blir tilgjengelig på CD, gammeldags vinyl og strømmetjenester.


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS