Ralph Johannessen har valgt å bryte Femundløpet 600.

Johannessen bryter løpet grunnet mindre skader på to viktige hunder i spannet.
Sport
Rita Stavn
Publisert : 12.02.2017 01:38
Sist oppdatert : 12.02.2017 13:26

Dette melder Ralph på facebooksida si. De mindre skadene på hundene skyldes harde og raske spor. Johannessen kom inn til sjekkpunkt Orkelbogen 1 som nr 2 rett etter svenske Petter Karlsson.  

Hovedmålet for sesongen er Iditarod Trail Sled Dog Race, og Ralph prioriterer restitusjon for hundene før avreise til Alaska om ei uke. - Jeg kunne godt ha kjørt videre, men ønsker ikke å risikere noe i forhold til at hundene reiser til Alaska om ei uke og trenger tid til å restituere.

Det var Lars Monsen som forlot sjekkpunkt Orkelbogen 1 først med Inger-Marie Haaland like etter. De har imidlertid valgt å ikke ta 8-timers pausa på dette sjekkpunktet slik de fleste andre har gjort. Neste sjekkpunk er Grimsbu. Denne etappa kan by på hardt vær med mye vind. Men det meldes om godt vær i natt. 

-------------------------------------

Søndag morgen leder svenske Petter Karlsson foran Birgitte Næss. 
Inger-Marie Haaland forlot sjekkpunkt Orkelbogen 2 som nr 3. Er nå på veg mot sjekkpunkt Tolga.

-------------------------------------

Tuva Almås - Hallingen hundekøyrarlag.
Femundløpet har start og mål i Røros. I alt 180 spann konkurrerer i tre klasser. 600 km åpen klasse med 12 spann. Johannessen og Haaland er de to hallingene som stiller i denne. Juniorklassa kjører 200 km. Disse kom inn tidligere i dag, og norgesmester ble Ylva FJestad fra Hamar trekkhundklubb. Tuva Almås fra Hallingen hundekøyrarlag kom her på 10 plass.

400 kilometer klassa
kjører med 8 spann. Disse kommer i mål i morgen søndag. Her kjører hallingene Ole S. Færevaag, Lars Sandaker Kvittingen og Ida Sofie Husabø fra Dagali.

 


Annonse:
ustekveikja


Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS