Hanne Høne med i kampen om å bli superbonde
Foto: Ole Andreas Bø

Hanne Høne med i kampen om å bli superbonde

Hanne Veikåker, for dei fleste kjent som Hanne Høne, er med i NRK sin nye realityserie Superbonden
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 25.10.2016 15:25
Sist oppdatert : 09.12.2016 03:34

Serien startar torsdag kl 1945 og går ut på følgjande. Ti bønder fra hele landet skal konkurrere i kunnskap og ferdigheter knyttet til bondeyrket.

Hver uke må den som gjør det dårligst i konkurransene reise hjem, og til slutt står det en igjen som kan smykke seg med tittelen Superbonden.

Bøndene skal bo og konkurrere på vakre Jæren. Dette er fem menn og fem kvinner i alderen 19 til 51 år. Bøndene kommer fra hele landet og representerer bredden i bondeyrket. Her er storbonden fra Jæren og fjellbonden fra Trøndelag - den økologiske eggprodusenten og den nyutdannede agronomen.

Felles for de er at alle brenner for sitt yrke og er stolte av at de er med på å skaffe mat til bordet vårt hver eneste dag.

Litt om konkurransene
I løpet av åtte episoder skal bøndene konkurrere både i lag- og individuelle konkurranser.

Her må de vise at de mestrer alt fra å manøvrere tunge maskiner til å vise ferdigheter i å håndtere dyr. De vil bli utfordret i kunnskap og de må løse kompliserte tekniske utfordringer. Hvert program består av fire konkurranser. To lagkonkurranser, en individuell konkurranse og en duell mellom de to som gjør det dårligst. Vinnerlaget fra den første konkurransen vinner en fordel til den andre lagkonkurransen. Laget som taper denne lagkonkurransen må ut i en individuell konkurranse hvor de kjemper mot hverandre for å unngå å havne i duell. 
Taperen i duellen må reise hjem og til sist står det kun en igjen; superbonden.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS