Bebuarane ved Nes statlege mottak blir flytta.

UDI har no gått teke tak i problematikken med bruksløyve for det statlege mottaket på Nes.
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 24.05.2016 13:06

UDI har no gått teke tak i problematikken med bruksløyve for det statlege mottaket på Nes.


UDI har i dag meddelt kommunen at alle beboere vil bli flyttet fra Nesbyen statlige mottak v/driftsoperatør Østsiden AS i løpet av neste uke, etter å ha gitt Østsiden AS frist til 31. mai 2016 med å få på plass en brukstillatelse med bl.a. nødvendig brannsikring av bygget. UDI har standardkrav i sine avtaler med driftsoperatører av statlige mottak om bl.a. sprinkling av bygg for å forebygge brann. UDI har nå på selvstendig grunnlag fattet vedtak om flytting av beboere og ytterligere begrunnelser må dermed innhentes fra UDI dersom en ønsker mer informasjon rundt dette.
Nes kommune har siden høsten 2015 forsøkt å få Østsiden AS til å søke om bruksendring og brukstillatelse for Nesbyen statlige mottak. Tidligere gitt tillatelse utløp 31.12.2015, med frist for å søke om fornyet tillatelse i september 2015. Kommunen har forsøkt gjennom dialog og vedtak å fremskynde prosessen, men har pr. i dag fortsatt ikke mottatt komplett søknad fra ansvarlig søker. Dette betyr at mottaket er drevet med ulovlig drift siden nyttår, noe kommunen har fulgt opp gjennom veiledning, tvangsmulkt og løpende dagbøter.
Pr. i dag har kommunen fattet vedtak om bruksendring av bygget, men Østsiden AS sin søknad om brukstillatelse er fortsatt mangelfull og kommunen kan derfor ikke fullføre saksbehandlingen. Manglene kan beskrives som vesentlige for å gå videre med behandlingen av søknaden. Dette har kommunen kommunisert til Østsiden AS uten at det er imøtekommet fullt ut. Kommunen er fortsatt innstilt på å imøtekomme en søknad om brukstillatelse når denne er fullstendig i henhold til plan- og bygningsloven.
Nes kommune vil fortsatt bestrebe seg på rask saksbehandling i denne saken, forutsatt at komplett søknad fra Østsiden AS foreligger

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS