Ingen pris til Hallingdal denne gongen.

Finalen i Innovation camp vart halden i dag og ingen av dei to laga frå Hallingdal nådde opp i årets tevling.
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 04.02.2016 15:16

Finalen i Innovation camp vart halden i dag og ingen av dei to laga frå Hallingdal nådde opp i årets tevling.

Det var lag frå Geilo og Hemsedal med i finalen. Den enda slik:

Torsdag 4. februar var nesten 80 elever fra hele Buskerud samlet til finale i Innovation Camp. Innovation Camp er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 12. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud. Dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende fikk se elevbedriftene presentere sine innovative idéer på stand. Elevbedriften Lock-it fra Hole ungdomsskole og Hov ungdomsskole stakk av med førstepremien for Mest innovative idé, for sin sykkel/multi-lås med fingeravtrykkscanner.

Inneværende skoleår har over 1600 elever deltatt i de innledende skolerundene. Med fokus på teknologi, design, redesign, kulturelt eller sosialt entreprenørskap har elevene jobbet i kreative prosesser for å finne fram til innovative ideer som kan løse utfordringer i lokalsamfunnet.

De beste elevgruppene fra hver skole har dannet elevbedrifter rundt sin idé og deltatt i mellomrunder i Drammen og Hønefoss. 18 elevbedrifter gikk videre fra mellomrundene til finalen.

I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Høgskolen i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme logo og profilmateriell. Elevene har også jobbet for å utvikle sine ideer og bygge stand som presenterer produktene på en best mulig måte under finalen. Finalen ble arrangert på Papirbredden i Drammen hvor elevene fikk vist seg fram for dommere fra lokalt næringsliv, studenter og andre besøkende.

Det ble kåret vinnere i tre kategorier, i tillegg til at en student vant pris for beste design.

Se vinneroversikten vedlagt.


Sitat vinnergruppe, Lock-it fra Hole ungdomsskole og Hov ungdomsskole: Deltagerne i vinnergruppa var litt skjelvne rett etter offentliggjøring av vinneren og uttalte: «Vi har lært mye underveis, og det har vært veldig spennende og gøy! Vi har jo jobbet sammen på tvers av to skoler, og det har vært godt samarbeid hele veien. Vi har fått veldig god hjelp av Tronrud Engineering på Ringerike med utvikling av prototype – de har vært en god støtte og mener at produktet har et stort potensiale.»


Sitat hoveddommer Trond Ask Henriksen, Hallingdal EtAblerersenter: «Det har vært mange gode idèer og produkter som lett kan og bør settes ut i livet. Betryggende for fremtiden at vi har så mange kreative og innovative ungdommer»
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS