Endra vaktordning for politiet.

Det er no inngått samarbeidsavtale mellom nordre Buskerud og søndre Buskerud politidistrikt som fører til endring av vakttenestene for Hallingdal og Numedal.
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 18.11.2014 11:05

Det er no inngått samarbeidsavtale mellom nordre Buskerud og søndre Buskerud politidistrikt som fører til endring av vakttenestene for Hallingdal og Numedal.

Polititjenesten i Hallingdal og Numedal

Politimester Sissel Hammer og politimester Johan Brekke har inngått avtale om vaktsamarbeid mellom Nore og Uvdal lensmannskontor og Kongsberg politistasjon, i første omgang som en prøveordning i 2015.

-Å sikre trygghet, lov og orden i alle lokalsamfunn betinger at politiet organiserer seg best mulig for å løse samfunnsoppdraget. Politiet i Buskerud tilstreber å levere polititjenester av høy kvalitet på de oppgavene som betyr aller mest for folk. Det innebærer at vi gjør det vi kan, innenfor gitte rammer, for å sørge for best mulig tilgjengelighet og kortest mulig responstid - slik at innbyggerne opplever et handlekraftig og tilstedeværende politi som kommer når det trengs, sier de.

Dagens distriktsgrenser mellom Nordre Buskerud politidistrikt og Søndre Buskerud politidistrikt er logisk i forhold til Hardangervidda nasjonalpark med de fauna- og miljøutfordringer som følger dette feltet men ulogisk med hensyn til kommunalt regionssamarbeid, geografi og kriminalitetsakser.

Avtalen er inngått for å sikre at de som til enhver tid bor og oppholder seg i Hallingdal og Numedal vil oppleve politirespons fra enheter som befinner seg i eget dalføre. Det forventes at vaktsamarbeidet vil bidra til bedre polititjeneste ved at responstiden blir kortest mulig, og gir effektiv utrykning med et politi som er mer synkronisert med øvrig ferdsel og trafikk.

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS