Kari Skavlan med utstilling på Geilo

Skavlan kommer med ti av sine bilder til utstillinga som åpner neste lørdag
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 26.09.2014 18:52

Kari Skavlan i arbeid bak veven. Foto: Agnete Brun.
Skavlan kommer med ti av sine bilder til utstillinga som åpner neste lørdag.

Kari Skavlan representerer noe enestående innenfor norsk tekstilkunst i dag. Hennes arbeider, med røtter i urgammel norsk håndverkstradisjon bærer preg av usedvanlig godt håndverk. Hun er en nestor og anerkjent stor personlighet i norsk kunstliv.

Nå tar hun med 10 tekstilkunstverk og reiser til fjells. Lørdag 4. oktober åpner hun utstilling i en av de flotte salene på Dr. Holms Hotel på Geilo, et langt steinkast øst for hyttetunet som hun har feriert på, og har hatt en sterk tilknytning til bygda i 59 år.

- Vi på Holms ser frem til å presentere Skavlans kunst. Vi forventer storinnrykk av kunstinteressert publikum ved åpningen lørdag 4. oktober, samme dag som det er Matfestivalen på Geilo. Skavlan er nær Geilovenn, og på Geilo er det mange gjester med interesse for kunst, sier adm. dir. Gro Odden på Dr. Holms Hotel.

Det blir en usedvanlig flott utstilling med variasjon i motiver, fargebruk og størrelser. Skavlan har nylig avsluttet arbeidet med noen av kunstverkene etter å ha tilbragt deler av ferien i det inspirerende hyttemiljøet og i naturen og fjellene på Geilo. I områdene mot Hallingskarvet og i Budalen er hun lommekjent. Ofte har tankene om nye arbeider dukket opp på disse turene, og tilbake på hytta har gjerne prosessene startet.

For noen år tilbake uttalte professor Haakon Christie at «det er noe tidløst over dette, det er ro. Man aner noe bysantinsk kirkemaleri, og også noe av balladen fra middelalderen». Christie var en stor beundrer av Skavlans tepper.

Selv har Kari Skavlan et sterkt ønske om å glede mennesker omkring seg med sine billedtepper – slik de gamle rosemalerne forgyllet hverdagen med i sin samtid.
Kari Skavlan går motstrøms sier kunstkjennere. I dagens bruk- og kastsamfunn ønsker hun å skape noe som skal vare også utover morgendagen. Hennes mest kjente arbeid, billedteppet «Et streif av lys» henger som et eksempel på dette i resepsjonen på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo og har med sin symbolikk betydd mye for mange mennesker i vanskelig faser av livet.
- Kvalitet og godt håndverk går aldri av moten. Derfor har også samtlige av Kari Skavlans utstillinger i Galleri Arctandria her i Oslo alltid trukket mange folk. Det er flott at det nå er tilrettelagt for en utstilling på Geilo, «hjembygda» til Kari. Folk vil bli begeistret ved å se, og dvele ved hennes kunst. Nyt kunsten, sier Kari Solstad i Skavlans faste galleri.

Lørdag 11. oktober inviteres publikum til å bli med på vandring blant kunstverkene sammen med kunstneren. Hun er også til stede ved åpningen. Utstillingen varer til og med søndag 12. oktober.
 

(Pressemelding v/Hilde Møthe)

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS