To ålingar i "Hall of Fame"

No får også folkemusikken sin \"Hall of Fame\" og to ålingar er med.
Kultur
Knut Medhus
Publisert : 22.08.2014 10:23

No får også folkemusikken sin \"Hall of Fame\" og to ålingar er med.

Det er fotograf Morten Kroghvold som har teke fotografia som blir avduka 23., august. I alt 11 forbilder som Kroghvold kallar dei, er med i den eksklusive samlinga som skal henge på veggen på Riksscena for folkemusikk. Embrik Bergaplass og Martinn Myhr er då blant dei utvalde.

Kroghvold sjøl seier dette:

 Favner vidt og bredt
Fra Indre Billefjord til Setesdal, fra Elfenbenskysten til Torpo. I utstillingen er det fotografier av nestorer som kommer fra svært ulike steder og tradisjoner. De elleve utøverne er Mari Boine, Inga Juuso, Annebjørg Lien, Sven Nyhus, Knut Hamre, Martin Myhr, Knut Buen, Sinikka Langeland, Kirsten Bråten Berg, Embrik Bergplass og Kouame Sereba.

-Vi har forsøkt å velge utøvere som alle har vært forbilder for etterfølgende generasjoner, og som viser bredden og det nasjonale mangfoldet folkemusikken har her i landet, forklarer Skansen.

Morten Krogvold fanger særpreget
Det er Morten Krogvold som har tatt bilder av de elleve folkemusikknestorene. Han er en av Norges fremste kunstfotografer, og har fotografert og undervist i inn- og utland i en årrekke. Personlig er han glad i folkemusikk og syntes dette oppdraget var svært lett å si ja til.

-Det har vært veldig spennende å møte så mange av disse store personlighetene innen folkemusikken. Jeg har forsøkt å fange nettopp det som kjennetegner hver enkelt av musikerne. Det har vært korte, men givende møter med veldig interessante mennesker. Noen har jeg fotografert i naturen - andre har jeg arbeidet med i studio, forteller Krogvold (bilde 1).

Nå har bildene funnet sitt nye hjem på Riksscenenes vegger, og her skal nestorene henge og ønske publikummere velkommen til store konsertopplevelser i årene som kommer – nesten som i en folkemusikkens «Hall og Fame».

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS