Ingen fare for liv og helse.

Ordføraren i Nes vil berolige innbyggarane i Nes kommune når det gjeld konsekvensane av brannen i Beia
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 31.07.2014 11:50

Ordføraren i Nes vil berolige innbyggarane i Nes kommune når det gjeld konsekvensane av brannen i Beia

Situasjonsbeskrivelse «BRANNEN I BEIA»!
Brannen i Beia virker for oss alle ganske dramatisk etter nå å ha vart i en hel uke.
Det er sikkert mange som lurer på «hva skjer» og hvorfor er ikke brannen slukket, hvordan er det med vår sikkerhet, vi som bor i den umiddelbare nærhet og i Nesbyen generelt?
Det hovedsakelige problem er at brannstedet i Beiaveggen er så bratt, praktisk talt loddrett, og det er derfor ikke mulig å ta seg inn i området for utføre slukningsarbeid.
Selv bruk av brannhelikopter har ingen god virkning.
Brannen i Beiaveggen må bare få brenne ut, og det kan ta enda noen dager.

Hovedsaken for brannmannskapene er å sørge for at ikke brannen utvider seg opp på Beia eller ned mot dalbunnen. Det er nedlagt et stort arbeid og det er god beredskap som sikrer mot slik utvidelse.
Vi har fått all den hjelp vi trenger fra brannmannskaper fra andre kommuner, til og med Drammen, Sivilforsvaret og Røde kors.

Brannledelsen forsikrer at situasjonen for oss innbyggere i Nesbyen egentlig ikke er så dramatisk som det kan se ut til. Vårt problem så langt er knyttet til eventuell røykplager. Røyken er for øvrig ikke farlig i seg selv, men vi bør unngå røyken mest mulig, ved å lukke vinduer så lenge røyken eventuelt er der vi bor.

Det er derfor grunn til å berolige alle innbyggere i Nesbyen med at det ikke er noen fare for liv eller helse og at vi kan ta det ganske rolig, selv om det vi alle kan se virker ganske dramatisk.

Hilsen
Tor Magnussen
Ordfører


 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS