Kommuneplanen for Hol klar for sluttbehandling.

To innsigelsar står att, men planen kjem til politisk sluttbehandling i augustmøtet.
Politikk
Knut Medhus
Publisert : 18.06.2014 13:40

To innsigelsar står att, men planen kjem til politisk sluttbehandling i augustmøtet.

 

Revidert arealdel, med godkjenning av arealformål for perioden fram til 2025,  vil bli forelagt Hol kommunestyre den  27.august 2014 for sluttbehandling i samsvar med plan- og bygningslovens § 11-15. Planen får juridisk bindende virkning fra tidspunkt for vedtak.

 

Ordfører og rådmann har gjennomført drøftinger med Fylkesmannen i Buskerud og Statens Vegvesen om statlige innsigelser til kommunens planforslag – kun to innsigelser vedr. tidligere fradelte, ubebygde hyttetomter gjenstår.

 

Kommuneplanutvalget behandla planforslaget 2.gang i mars 2014, og vedtok diverse endringer på plankart og planbestemmelser som medførte krav om nytt offentlig ettersyn og ny høringsrunde, høringsfrist 30.mai. Nye innkomne uttalelser skal legges fram for kommuneplanutvalget til vurdering 26.juni 2014, dvs. 3.gangs behandling i utvalget.

 

Kommunen har gjennomført grendemøter, kunngjøringer i lokalavis og på kommunens nettside, hatt dialog med berørte statlige og regionale myndigheter, organisasjoner, grunneiere, utbyggere o.a.. Rådmannen vurderer plan- og bygningslovens kap. 5 om å legge til rette for medvirkning i planlegginga som oppfylt.

 

Det har vært en lang og grundig planprosess etter oppstart i 2011, der alle som har interesse og engasjement for utvikling av kommuneplanens arealplan, har kunnet deltatt.  Planprosessen har vært dominert av innspill om utbyggingsarealer for fritidsbebyggelse og nødvendig hensyntagen til vern av landskap, snaufjell, vassdrag, landbruk, biologisk mangfold og vurdering av risiko og sårbarhet. Det er lagt vekt på at ny fritidsbebyggelse primært skal planlegges som fortetting/ utvidelse av eksisterende hyttebebyggelse. En har vært forsiktig med å åpne opp nye områder for utbygging med fritidsbebyggelse.

Ut fra en grundig konsekvensutredning og samla vurdering av aktuelle utbyggingsområder, legger kommuneplanen opp til godkjenning av ca 550 nye hyttetomter – et tak som vurderes å holde seg innafor rammene for bærekraftig hytteutvikling i Hol kommune.

 
Rådmannen i Hol
 
 
 
 

 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS