Relativt roleg påske for hjelpekorpsa.

Stor utfart, men lite skader er konklusjonen til Røde Kors etter påsken 2014
Aktuelt
Knut Medhus
Publisert : 21.04.2014 10:17

Stor utfart, men lite skader er konklusjonen til Røde Kors etter påsken 2014

Skader 2 påskedag

I dag har vi ikke fått melding om noen skader eller andre oppdrag i Buskerud.
Det antas at mange satt kursen hjem i går og resten bruker dagen på å pakke seg ut og hjem i dag, og dette førte nok til en rolig avslutning for hjelpekorpsene rundt om i Buskerud.

Oppsummering

Det har i løpet av påsken vært ca 110 personer fra hjelpekorpset på styrket beredskap rundt i Buskerud. Dette er frivillige mannskap som bruker fritiden sin for å trygge utfarten i skog og fjell.

Hjelpekorpsene har behandlet 41 skader og deltatt på 40 oppdrag i løpet av påsken.
Dette er en betydelig nedgang sammenlignet med 2013, som var ett rekord år med tanke på skader og hendelser, men i litt lengre perspektiv er det en økning i forhold til 2012.
Mye tyder på at utfarten denne påsken har vært svært høy, antagelig på grunn av det flotte været, men folk i fjell og løyper har vært flinke til å ta forhåndsregler.

Skadene fordeler seg som følger:

Brudd/forstuinger: 20
Sår/kutt: 11
Hode/nakke/rygg: 4
Andre skader: 4
Sykdom: 2

1/3 av de registrerte skadene i fylket er registrert i anlegg der hjelpekorpsene har vakter. Dette dreier seg stort sett om Norefjell og Kongsberg.
De skadene som skjer på andre steder skyldes nok i stor grad at det har vært gode skiforhold men til dels harde løyper og når da folk ramler kan det fort oppstå skade.
Til tross for veldig mye fint vær har vi i ikke registrert mange solskader. Dette tyder på at folk er flinke til å beskytte seg med solkrem og solbriller.

Oppdragene fordeler seg slik over fylket:

Område Hallingdal: 28
Område Ringerike: 6
Område Søndre Buskerud: 6

Det har i Buskerud denne påsken vært 35 henteoppdrag av skadde eller syke personer i terreng. 4 søk etter savnede personer og 1 melding om skred.

Det viser seg at de fleste oppdragene foregår i områdene der det oppholder seg flest folk i Buskerud. Det er typisk at utfartsområdene i Hallingdal og Nummedalen topper statistikken når det gjelder oppdrag. Dette er områder med stor utfart og mye folk ute.
Det som er en positiv trend er at antallet søk etter savnede personer er stabilt i Buskerud. I flere år nå har tallet på søksoppdrag ligget på 2-4 hver påske.

Andre ting

Det viser seg på landsbasis at antallet skader og oppdrag i Buskerud er helt i toppen. Ingen andre fylker har mer å gjøre for hjelpekorps enn det de i Buskerud har. Buskerud er et stort reiselivsfylke og det viser seg også i antall skader og oppdrag.
Tatt i betrakting at det er stor utfart i Buskerud må vi si at de aller fleste som ferdes ute er flink til å ta hensyn og vurdere risiko i forhold til hva de gjør. Det har tross alt ikke vært de store hendelsene.

 

 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS