Nynorsk eller bokmål?

Ei gruppe ønsker ny folkeavstemning om målforma ved Holet skule.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 26.11.2013 23:10

Ei gruppe ønsker ny folkeavstemning om målforma ved Holet skule.

I dag er det nynorsk ved Holet skule, og gruppa som i disse dager samler inn underskrifter for å få en folkeavstemning mener skolen bør skifte til bokmål. Initiativtakerne trenger underskrifta til 25% av de stemmeberettigede i skolekretsen for å få en rådgivende folkeavstemning. Underskriftene samles inn ved besøk på døra i kveld og i morgen.

Brevet som initativtakerne har lagt i postkassene:

Målform ved Holet skule
I 2005 var det folkeavstemning i Holet skulekrets om hvilken målform det skulle være ved barneskolen. Som alle vet, ble det flertall for nynorsk den gangen.

Nå synes mange av oss at det er tid for å prøve saken på nytt, og da er det heller ingen overraskelse at vi som står bak dette initiativet ønsker at skolen skal gå over til bokmål. Da blir skolene i Hol kommune samlet til ett språkrike, og det tror vi er en fordel. Vi minner om at på ungdomsskolen på Geilo er det bokmål som er hovedmålet for de aller fleste, og undervisningen foregår på bokmål.

Vi kan argumentere i det vide og det brede for hvorfor vi ønsker et språkskifte ved skolen, men til syvende og sist koker nok denne saken ned til hva man selv synes er det mest naturlige språkvalget for egne barn; bokmål eller nynorsk.

I henhold til Opplæringsloven § 2-5 Målformer i grunnskolen, skal det ved skifte av hovedmål holdes en rådgivende avstemming dersom 25 % av de stemmeberettigede i skolekretsen krever det.

Stemmeberettigede er alle som bor i det området i kommunen som sokner til skolen jf. §8-1 og som har stemmerett. Også foreldre eller forsørgere som har barn som går på skolen, men som bor andre steder, er stemmeberettigede.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS