Numedalsrally på Radio Hallingdal.

Laurdag går årets Numedalsrally og du kan følgje det direkte på Radio Hallingdal.
Sport
Knut Medhus
Publisert : 27.02.2013 09:17

Laurdag går årets Numedalsrally og du kan følgje det direkte på Radio Hallingdal.

Sendinga startar kl 0900 og går til det heile er slutt om lag kl 1700

Stor deltagelse i Numedalsrally

Førstkommende lørdag er det klart for siste vinterrally i årets NM-serie. Numedalsrally er for mange vinterens høydepunkt, og hele 130 deltagere stiller til start i det populære løpet.

 

Løpet, som har sin base på Rødberg betegnes ofte som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. Det er NMK Nore & Uvdal som er arrangør av Numedalsrally som i år kjøres for 23. gang. Løpet består av sju fartsetapper på til sammen 94,57 km. Den legendariske Smådøla-etappen på 24 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Løpet er årets tredje NM-runde. Rally Hadeland og KNA Rally Finnskog har vært de to løpene til nå.

I år som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally etter at de sju NM-rundene er unnagjort. Det er klasse for internasjonale biler med firehjulsdrift, og egen klasse for internasjonale biler med tohjulsdrift og med motorer inntil 2000 ccm. I tillegg er det NM-klasse for nasjonale biler med tohjulsdrift og nasjonale biler med firehjulsdrift.

Av de sju NM-rundene kjøres tre på vinteren og fire på sommeren og høsten. Første runde, Rally Hadeland, ble vunnet av Anders Grøndal og kartleser Trond Svendsen. I KNA Rally Finnskog var det VM-fører Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson som gikk til topps med sin Ford Fiesta WRC. Av førerne som teller med i NM var det Andreas Mikkelsen og hans finske kartleser Mikko Markkula som ble best i en Skoda Fabia S2000. I Numedalsrally kommer hverken Østberg eller Mikkelsen til start, men finske Esapekki Lappi ivaretar den internasjonale representasjonen i en Skoda Fabia S2000.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS