Levende kalkun som takk for hjelpa.

Bjørn Egil Notland var turnuskandidat på Geilo i fjor. I år er han med og bygger opp den første fysioterapiklinikken i Sololà.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 25.03.2011 00:16

Bjørn Egil Notland var turnuskandidat på Geilo i fjor. I år er han med og bygger opp den første fysioterapiklinikken i Sololà.

Bjørn Egil Notland er den første fysioterapeuten som er med i utvekslingsprogrammet gjennom Ål kommune og Fredskorpset. I det niende programmet i serien vår forteller han om sitt møte med Sololà og Guatemala.

Under oppholdet får de som er på utveksling være med på alle slags dagligdagse hendelser, feiringer av høytider og ulike festdager gjennom kontaktpersonene som hjelper til med å tilrettelegge opplegget. På bildet høster Bjørn Egil mais. (Foto: privat)

Lite tilrettelagt
I Sololà er lite tilrettelagt for fysisk handikappede. Forståelsen for ulike handikap er heller ikke stor, men Bjørn Egil forteller at ting er i ferd med å endre seg også på dette området. Aksepten for f.eks. barn med spesielle behov er i endring. Mens vi var der, var det bl.a. møte med representanter fra Dissimilis som har engasjert seg i andre land i Sør - og Mellom Amerika. Her blir det muligens en konferanse i løpet av året.

Reiser rundt til de som trenger hjelp.
Bjørn Egil Notland reiser mye rundt til avsidesliggende bygder for å hjelpe folk som aldri har fått noe tilbud.



Her er Bjørn Egil ferdig med et oppdrag. (Foto: privat)

Sololà får fysioterapiklinikk.
Etter jul har Notland jobbet med å bygge opp fysioterapitjeneste. Dette har aldri vært et tilbud i Sololà. I tillegg samarbeider han med en psykolog for å gi hjelp til folk som har både fysiske og psykiske lidelser. Han underviser også i naturfag på Collegio Maya. Liten tvil om at Bjørn Egil har nok å "henge fingrene i".... -  Spennende, forteller Bjørn Egil. 

Vårt niende program i serien sendes fredag 25. mars kl 21 (og 22.45) 

 

Bjørn Egil og Hanne blogger.
Stikk innom bloggen. Her beskriver Bjørn Egil og samboer Hanne Arnesen både jobb og opplevelser. Bjørn Egil skriver om hvordan han fikk levende kalkun som takk...

I tillegg har de mange vannvittig flotte bilder....
http://norwayguatemala.com/

 

Det er ikke jul, men må ta med dette juletreet i parken i Sololà. Bjørn Egil beskriver det på bloggen der han er  på veg til sin første dag på jobben.

Litt annerledes enn her hjemme. Sponsa av ølmerket Gallio, med vakt og det er laget av JERN.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS