Skulestrukturen i Hol: 1-10 skule på Geilo.

Hovudutvalet for oppvekst og kultur i HOl har drøfta skulestrukturen i Hol og legg fram for kommunestyret eit forslag til endring.
Politikk
Knut Medhus
Publisert : 14.10.2010 12:07

Hovudutvalet for oppvekst og kultur i HOl har drøfta skulestrukturen i Hol og legg fram for kommunestyret eit forslag til endring.

Marit Herleiksplass fremmet følgende forslag til vedtak:

1 – 7 skole i Hovet

1 – 7 skole i Holet

1 - 7 skole ved Dagali og Skurdalen oppvekstsenter

1 - 10 skole på Geilo

Sverre Sataøen fremmet følgende forslag til vedtak:

Hovedutvalg for kultur og oppvekst berømmer administrasjonen for en grundig og oversiktlig utgreiing av ulike muligheter en har for endring av skolestrukturen i Hol kommune. Hovedutvalget går inn for administrasjonens alternativ 1: Beholde skolestrukturen som den er i dag.

Begrunnelse for det er som følger:

1. Folketallsutviklingen og dermed elevtallet i grendene endrer seg ikke vesentlig i perioden fram til 2016. Størst reduksjon ser ut til å komme i Holet og på Geilo.

2. Det er ikke entydige forskningsresultater som viser at store skoler gir et bedre læringsmiljø og større læringsutbytte faglig og sosialt enn mindre fådelte skoler. På trivselsundersøkelser skårer ofte de små skolene bedre enn de store.

3. Det er ikke økonomiske forhold i Hol kommune som tilsier at det må gjøres noe med skolestrukturen i dag.

4. Samfunnsmessige forhold vil i dag være avgjørende. Vi vektlegger at alle bygdene skal ha mulighet for en positiv befolkningsmessig utvikling. Barna skal slippe lang transport til skolene. Dette betyr at alternativet med 1-7 skole i Hovet eller Holet for østre dalføret avvises fordi det medfører økte transportbehov, det foringer den bygda som mister skolen og en investering i en av skolene i dag kan vise seg feilslått, da en i dag ikke vet hvilken bygd som vil utvikle seg mest positivt eller minst negativt, og som derfor bør få skolen. Alternativet med 1-7 skole for de vestre dalførene lagt til Geilo, vil gi for lang transport av barna. Å miste Dagali og Skurdalen oppvekstsenter blir et for stort tap for disse bygdene og det vil hindre det pågående arbeidet med å styrke befolkningsutviklingen i Dagali og Skurdalen.

VOTERING:

Forslaget fra Marit Herleiksplass ble vedtatt med 4 mot 1 stemme (sv








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS