Fyrst ute med nytt utdanningstilbod.

Frå hausten 2010 kan elevar i Hallingdal gå inn i eit 4 årig utdanningsløp som endar opp i fagbrev og studiekompetanse innan fleire fag
Lokal
Knut Medhus
Publisert : 19.01.2010 13:24

Frå hausten 2010 kan elevar i Hallingdal gå inn i eit 4 årig utdanningsløp som endar opp i fagbrev og studiekompetanse innan fleire fag

Men den nye ordninga vil elevane spara eitt år på å fa fagbrev og få studiokompetanse innan reiseliv, resepsjon, kokk og servitør. Dermed kjem dei også raskare ut i arbeidslivet og tilbodet blir å finne både ved Ål og Gol vidaregåande skular.

 

– Utdanningsløpet er krevende og komprimert og anbefales for elever med høy motivasjon for skole og jobb, sier Marianne Ljosåk, daglig leder i Opplæringskontoret Mat, service og reiseliv i Buskerud. Ljosåk legger til at dette er et utdanningsløp som gir mange muligheter og at jobbutsiktene er gode.  Ifølge en bedriftsundersøkelse fra NAV i 2009, trengs det hele 1900 faglærte medarbeidere i hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen. Behovet er størst innen kokk- og servitørfagene.

 – Reiselivsnæringen i Norge ønsker seg langt flere dyktige lærlinger.  Mange unge har egenskapene som skal til for kunne ta disse varierte og spennende jobbene. Yrkesmessen på Storefjell er et bra tiltak for å vise ungdom karrieremulighetene i bransjen, sier Hilde Veum, rådgiver rekruttering i NHO Reiseliv.

 Fordelene med det nye utdanningsløpet i Hallingdal

·         Møter morgendagens etterspørsel av praktisk og teoretisk kompetanse

·         Elevene får fagbrev og studiekompetanse på 4 år

·         Gir kompetanse for å søke høyere utdanning

·         Etterspurt lærling og arbeidskraft

·         Lønn under utdanning

·         Teori på skolen, praksis i bedrifter

·         Gir godt grunnlag for livslang læring

·         Gode muligheter for å fortsette arbeidsforholdet etter fullført videregående opplæring

·         Muligheter for stipend til høyere utdanning mot bindingstid i bedriften

·         Økt mulighet for å jobbe som faglært i ferier og lignende i studietiden.

·         Som fremtidig leder i bedrift har elevene erfaring og kunnskap om det praktiske liv i reiselivsbedrifter








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS