Konsert med Maria Solheim i Gol kyrkje

Maria Solheim har konsert i Gol kyrkje søndag (19/6) kl 19 00. Med seg har hun lokale musikere - Tor Egil Kreken og Audun Haugeplass.
Kultur
Rita Stavn
Publisert : 17.06.2005 19:55

Maria Solheim har konsert i Gol kyrkje søndag (19/6) kl 19 00. Med seg har hun lokale musikere - Tor Egil Kreken og Audun Haugeplass.

 Maria Solheim ble oppdaget i en liten kirke, på et forblåst fiskevær i Øksnes kommune i Vesterålen av Kari Bremnes sin pianist, Bengt Egil Hansen. Hun var da 15 år og avslørte en skjult litterær gullgruve. Allerede da jobbet Maria som freelanceskribent for ”Nordlændingen”, en ukeavis som dekker hele Vesterålen. Siden har hun også arbeidet for dagsavisa ”Bladet Vesterålen”. Vinteren 1997 vant hun en novellekonkurranse i regi av NRK. Et drøyt halvår senere vant hun en lyrikkonkuranse arrangert av TV2. I perioden 1996-99 var hun tilknyttet et skriveprosjekt ledet av Lars Saabye Christensen og var representert i flere diktsamlinger/antologier.

Som 17-åring, høsten 1999, fikk Maria platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted og i februar 2001 kom debutplaten ”Barefoot” - samtlige låter skrevet og komponert av Maria Solheim. Som produsent stod hennes venn og tangentist Bengt Egil Hanssen. Oppfølgeren ”Behind closed doors” kom i april 2002 og fikk strålende kritikker fra både publikum og presse. I en alder av 23 år er hun nå en etablert artist og har turnert i Europa, gitt ut tre plater i Tyskland, èn plate i Japan, og gav i fjor ut sitt tredje soloalbum ”Frail” her i Norge. På ”Frail” har Maria gått videre i sitt musikalske uttrykk. Emil Nikolaisen har tatt over produseringen og dette bærer platen preg av.

Med utgangspunkt i to forskjellige musikalske verdener har Solheim og Nikolaisen sammen jobbet fram et resultat som er både nyskapende, lavmælt og dypt ankret i den gamle singer/songwriter-tradisjonen. Plata er innspilt i det analoge studioet til Andreas Kirkvaag, og lydbildet preges av dette på en særdeles god måte. Maria har i tre år jobbet med et fast knippe unge musikere og Maria Solheim Band består til vanlig av Torstein Lofthus, Kjetil Steensnæs, Tor Egil Kreken og David Wallumrød. Disse er også med på de to siste platene. ”Mitt musikalske uttrykk handler om relasjoner, inspirasjon, kommunikasjon og samarbeid” sier Maria Solheim.

Til konserten i Gol kyrkje har Maria med seg de lokale musikerne Tor Egil Kreken og Audun Haugeplass. 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS