Ja til leilighetsbygg i Jonstøllia.

THU i Hol gjekk samrøystes i mot rådmannens innstilling når det galdt søknaden om å få bygge leilighetsbygg i Jonstøllia på Geilo.
Politikk
Knut Medhus
Publisert : 17.10.2007 15:17

THU i Hol gjekk samrøystes i mot rådmannens innstilling når det galdt søknaden om å få bygge leilighetsbygg i Jonstøllia på Geilo.

Rådmannen hadde bedt om at det vart gitt avslag på søknaden om å få endre reguleringsplanen, blant anna fordi det braut med føresetnadane i planen og at det kunne føre til presedens i forhold til liknande saker andre stader i kommunen.

Dette var politikarane ikkje samde i og gjekk samrøystes inn for eit framlegg frå Pål Harald Uthus som var slik

Pål Harald Uthus fremmet følgende forslag:
Teknisk hovedutvalg godkjenner endring av reguleringsplan for Jonstøllie med hjemmel i pbl. § 28-1.

Det anses som prinsipielt viktig å ivareta forutsetningen og føringer for den planmessige utvikling i et planområde.

Den omsøkte endring oppfattes ikke av teknisk hovedutvalg i denne planen å endre forutsetningene i planen da den opprettholder utnyttelsesgrad og byggehøyde i plan og omkringliggende bebyggelse.

Det vektlegges at planens alder og manglende tidstilpassing for denne type normalisert boform også på fjellet åpner for omsøkte reguleringsending.

Teknisk hovedutvalg vil uttrykke at dette vedtaket ikke oppfattes som en generell presedensførende praksis i slike saker, men må avgjøres ut fra en helhetsvurdering i forhold til planområdets karakter og forutsetningene i planen for andre eneboligområder








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS