Gatebarn i Bolivia trenger din hjelp.

Vibeke Tingvoll Øen fra Geilo jobber som frivillig blant gatebarn i Cochabamba i Bolivia. Stiftelsen Estrellas en la calle driver blant annet oppsøkende virksomhet mot 2. generasjons gatebarn, og de er igang med å starte dagsenter for disse barna.
Aktuelt
Rita Stavn
Publisert : 04.02.2007 21:48

Denne gutten er 2 år og har hele sitt liv bodd på gata.
Vibeke Tingvoll Øen fra Geilo jobber som frivillig blant gatebarn i Cochabamba i Bolivia. Stiftelsen Estrellas en la calle driver blant annet oppsøkende virksomhet mot 2. generasjons gatebarn, og de er igang med å starte dagsenter for disse barna.

Nedenfor finner du Vibeke sin eposadresse og du kan ta direkte kontakt om du vil vite mer eller har mulighet til å støtte prosjektene.

Her er hva Vibeke skriver:

Jeg heter Vibeke Tingvoll Øen, er 26 år og kommer fra Geilo. Sammen med min venninne, Marit Dufseth fra Rena dro vi ned til Bolivia i august 2006. 

Oppsøkende virksomhet. 
Her jobber vi med oppsøkende arbeid med gatebarna i Cochabamba. Prosjekt vi jobber i heter "Coyera" og betyr venn på gatespråket. Prosjektet lever på et helt minimalt budsjett, og vi streber etter å kunne få lønnet noe av personalet, slik at de kan vie enda mer tid til disse barna og ungdommene. Per i dag er vi 25 personer som jobber frivillig (de fleste fra Bolivia) og mange må jobbe i tillegg for å greie seg økonomisk. En månedslønn her nede er på 200 dollar for de som er ferdig utdannet.

Dagsenter.
Et annet prosjekt innen samme stiftelse (Stiftelsen Estrellas en la calle) er Prosjekt "Føniks". I vårt arbeid med gatebarna ser vi at det er nødvendig å starte et dagsenter for barn av gatebarn. Disse 2.generasjons gatebarna er det ingen som har fokus på her i Cochabamba, og utviklingen er
bekymringsfull.



Denne gjengen er de som ruser seg mest i byen.
Dessverre er det hit de yngste kommer.
Her er det barn fra 8 år og oppover.

Med innsamlede midler har vi allerede åpnet barnehage for barn fra 3 mnd til10 år. Der er barna mens mødrene har mulighetenen til å vaske klær, lage mat, gjøre håndarbeid og andre aktiviteter som bidrar til å øke selvfølelsen deres. Men vi ser at dette tilbudet ikke strekker til, og vi har derfor utarbeidet et prosjekt som vi ønsker å realisere så fort økonomien tillater det.

Kort fortalt går dette prosjektet ut på å opprette et dagsenter for disse barna, der det parallellt også vil bli jobbet med foreldrene. Senteret vil ha et profesjonelt team, bestående av førskolelærere, sosialarbeidere, psykologer og leger for å dekke barnas primære behov. Dagsenterets fokusområder vil være å la barna få lov til å være barn, at de skal kunne vise og motta omsorg, lære og utrykke sine følelser og språklæring og grensesetting .

Prosjektet er snart fedigskrevet. Vi har allerede et profesjonelt personell som gjerne vil bidra. Det vi først og fremst trenger er å finne et hus som er egnet til dette formålet.

Vil du vite mer eller har du et ønske om å være med på å gi gatebarna i Bolivia en lettere hverdag og muligheten til et bedre liv, ta kontakt med:
vibeketingvolloeen@yahoo.no  eller gå inn på vår hjemmeside: www.estrellasenlacalle.de 

Med vennlig hilsen
Vibeke Tingvoll Øen
Førskolelærer i Proyecto Coyera 


 Her bor en av gatebarngjengene.        








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS